Adopteer een Dier geeft jou de mogelijkheid op een leuke manier bij te dragen aan de kinderboerderijen Bospark, Zegersloot (Alphen aan den Rijn) en De Contactweide (Boskoop). Maar Adopteer een Dier is natuurlijk niet alleen leuk voor jezelf, maar is ook een leuk als cadeautje voor vrienden en familie!

Wat is Adopteer een Dier?

Adopteer een dier is opgezet om meer mensen te betrekken bij de Alphense Kinderboerderijen en de Stichting Alphense Kinderboerderijen meer financiële armslag te geven.

De adoptie van een dier van de kinderboerderij is symbolisch. Op deze manier helpt het adoptiebaasje de Stichting bij de verzorging van het dier. Zo draagt het adoptiebaasje bij in de voerkosten, de kosten voor zaagsel en stro en het onderhoud en de verbetering van de stallen en hokken. Je mag natuurlijk altijd op de kinderboerderij je eigen lievelingsdier uitzoeken en deze extra knuffelen tijdens de bezoekuren!

Welke en hoeveel dieren kan ik adopteren?

Je kan verschillende dieren adopteren, denk bijvoorbeeld aan herten, geiten, kippen en konijnen. Maar ook de katten, paarden, koeien, schapen, varkens en cavia’s kunnen geadopteerd worden! Daardoor is er voor ieder wat wils!

Natuurlijk kan je ook meerder dieren in één keer adopteren. Sterker nog je zal niet de enige zijn die meerdere cavia's of een hert, een koe én een kip adopteert! Op het inschrijffomulier vul je dan gewoon bij meerdere dieren in hoeveel je wil adopteren.

Wat krijg ik als adoptiebaasje?

Natuurlijk mag het adoptiebaasje tijdens openingstijden altijd naar zijn adoptiedier komen kijken. Daarnaast ontvangt het adoptiebaasje een adoptiecertificaat en een informatieboekje over zijn dier. Tot slot krijgt het adoptiebaasje tweemaal per jaar een nieuwsbrief per e-mail met de laatste nieuwtjes over de kinderboerderijen en zijn adoptiedier.

Na aanmelding heb je de spullen binnen een week in huis. Van verschillende adoptiebaasjes hoorden we al hoe blij verrast ze waren dat het certificaat en het informatieboekje al binnen een paar dagen op de deurmat lag.

Kan ik Adopteer een Dier kado doen?

Natuurlijk kan dat! Dat is zelfs een heel leuk idee! Zo hebben we al heel wat wat feestvarkens (jarigen) en moeders (ivm moederdag) onder onze adoptiebaasjes! Op het adoptieformulier kan je aangeven of je de adoptie aan iemand cadeau wil doen. Zijn of haar naam komt dan op het adoptiecertificaat te staan. Vervolgens kan je ook aangeven of je het certificaat en informatieboekje zelf wil geven of dat we het gelijk naar de ontvanger moeten sturen.

Wat zijn de prijzen?

Paard €30,-
Koe €30,-
Hert €25,-
Varken €20,-
Schaap €15,-
Geit €15,-
Kat €10,-
Konijn €10,-
Cavia €10,-
Kip €7,50-

Hoe lang zit ik er aan vast?

Adoptiebaasje ben je in principe voor een jaar. Je betaalt éénmalig het adoptiebedrag (dus bijvoorbeeld 1x 10,00 voor een cavia). Wij doen niet aan stilzwijgende verlenging. Elk jaar in september ontvang je vanzelf een brief of e-mail met daarin de vraag of je jou adoptie wil voorzetten, een ander dier wil adopteren of wil stoppen als adoptiebaasje. We vragen jou wel actief op de brief te reageren. Als je niet reageert gaan we er vanuit dat je graag adoptiebaasje bij ons blijft voor het dier dat je gekozen hebt.

Als je iemand een adoptie cadeau hebt gedaan krijg je ook een brief. Daarin vragen we jou of je nu zelf adoptiebaasje wil worden of niet. Ook vragen we of je misschien dezelfde persoon weer adoptiebaasje wil maken.

Ook de adoptiebaasjes die de adoptie cadeau hebben gekregen ontvangen een brief. Ook aan hen vragen we of ze misschien weer adoptiebaasje willen zijn.

Hoe weet ik wat de stichting met mijn geld doet?

Het geld dat we ophalen met Adopteer een Dier, wordt uitsluitend besteed aan de verzorging van de dieren. Denk hierbij aan voedsel, behuizing en dierenartskosten.

 

Hoe kan ik een dier adopteren?

Door onderstaand formulier in te vullen kan je direct via deze website een dier adopteren, of een adoptie kado doen.

Ik adopteer het (de) volgende dier(en):

Mijn gegevens

Ik machtig de Stichting, tot wederopzegging, jaarlijks (in het 2e of 3e kwartaal) de kosten van de adoptie van mijn bankrekening af te schrijven. Ik krijg ieder jaar vooraf bericht en kan mijn adoptie dan nog opzeggen als ik dat wil.

Vul hieronder de gegevens in van de persoon aan wie je Adopteer een Dier kado wilt doen.

Voorwaarden

Ik ontvang als adoptiebaasje

  • Een adoptiecertificaat
  • Een informatiepakket over het geadopteerde dier
  • De nieuwsbrief, minimaal 2 maal per jaar, per e-mail

De adoptie loopt tot wederopzegging. Elk jaar kan gekozen worden voor:

  • Voortzetting van de adoptie
  • Een nieuwe adoptie
  • Stopzetten van de adoptie

Je krijgt hier vooraf bericht over, zodat je ons kunt laten weten voor welke optie je kiest. Als je niet op ons bericht reageert betekent dat automatisch voortzetting van de huidige adoptie.

Een dier kan door meerdere adoptiebaasjes worden geadopteerd.
Het dier wordt geen eigendom van het adoptiebaasje. Het adoptiebaasje draagt met de adoptie wel bij aan de verzorging van deze dieren.
Het adoptiebaasje krijgt geen andere behandeling dan andere bezoekers.
Het adoptiebaasje heeft geen invloed op de veestapel.

Deze voorwaarden kunt u nalezen op uw adoptiecertificaat dat u per post wordt toegezonden.

Je adoptie aanvraag is verzonden!