• Geplaatst op woensdag 8 november 2017

Volière Bospark officieel geopend!

Op 1 november 2017 is het nieuwe vogelverblijf op kinderboerderij Bospark feestelijk geopend. Na een introductie door Wim Dieho (mede-bestuurslid van de Kinderboerderij), is het vogelverblijf in gebruik genomen door wethouder H. de Jager. Dit gebeurde door middel van het overzetten van een koppel kippen in het nieuwe verblijf.

Het nieuwe vogelverblijf is noodzakelijk voor de kinderboerderij; al weer ruim twee jaar geleden is tijdens de renovatie van het park het oude verblijf gesloopt. Dat moest nodig vervangen worden en stond ook in de weg voor de nieuwe ingang van de kinderboerderij. De Stichting beschikt nu over een modern en duurzaam vogelverblijf en we kunnen ook open blijven mocht er weer vogelgriep uitbreken. Met de ingebruikneming van het vogelverblijf heeft de kinderboerderij weer een belangrijke stap gezet in de grootschalige opknapbeurt van de kinderboerderij. Grote dank gaat daarom ook uit naar de gemeente, Duijvelaar pompen, Habo GWW en alle vrijwilligers voor hun bijdrage aan het project.

De wethouder sprak zijn waardering uit aan al het werk dat verzet is door de vrijwilligers van de kinderboerderij. Waardering voor het werk aan het nieuwe, duurzame vogelverblijf, alsmede waardering voor het verzorgen van de dieren en het mogelijk maken dat de (jonge) inwoners van Alphen aan den Rijn de mogelijkheid hebben op een laagdrempelige manier in aanraking te komen met boerderijdieren.

U bent van harte welkom om de kinderboerderij te komen bezoeken, en ons nieuwe vogelverblijf te komen bekijken. In de winterperiode zijn wij geopend op woensdag, zaterdag en zondagmiddag van 14.00 tot 16.30.

Lees hier meer over de opening:

http://witteweekbladalphenaandenrijn.nl/lokaal/het-lijkt-wel-een-hotel-290098