• Geplaatst op zaterdag 2 juni 2018

Succesvol schaapscheerdersfeest met mooie donatie van Stichting de Bron!

Op zondag 27 mei zijn de schapen van de Alphense Kinderboerderijen geschoren. Zoals gebruikelijk hebben we deze noodzakelijke activiteit gecombineerd met een gezellig schaapscheerdersfeest. Het belangrijkste onderdeel was natuurlijk het scheren de “winterjas” van de schapen, zodat ze fris de zomer tegemoet gaan.

Vol bewondering hebben jong en oud gekeken hoe de schapen ontdaan werden van hun dikke vachten. Maar er was veel meer leuks te beleven voor de bezoekers. Zo konden er pony-ritjes gemaakt worden, broodjes gebakken en heeft clown Cho-Cho voor de kinderen prachtige ballonfiguren gemaakt! Dit jaar was er een uitgebreide markt, waar veel moois te zien en te koop was van verenigingen, organisaties en hobbywinkels uit Alphen en omstreken.

Een mooi moment was de overhandiging van een cheque van stichting de Bron aan de kinderboerderij. Het braderiecomité van De Bron heeft besloten om deel van de opbrengst van de jaarlijkse braderie aan de kinderboerderij te schenken voor de renovatie van de omgewaaide bijenstal. De cheque van 750 euro is overhandigd door de voorzitter Paul Bentvelzen. Wij zijn erg blij met deze donatie! 

Al met al kunnen we terug kijken op een succesvolle dag! De bezoekers hebben genoten, en de schapen kunnen weer fris geschoren genieten van het prachtige zomerweer.