• Geplaatst op woensdag 12 juni 2019

Nieuw konijnenverblijf Zegersloot een grote stap dichterbij

Net in de aanloop van de commissievergadering (op donderdag 13 juni om 20 uur: komt allen om de gemeente te laten zien dat je het belangrijk vindt dat de kinderboerderijen blijven bestaan) waarin de gemeente spreekt over de toekomst van de kinderboerderijen, hebben wij ter oren gekregen dat we groen licht hebben om te gaan bouwen aan het nieuwe konijnenverblijf. Goed nieuws want dit betekent dat het welzijn van de dieren verbetert omdat de dieren in groepshuisvesting met buitenlucht en meer ruimte gehouden gaan worden!

Het ontwerp voor een nieuw konijnenverblijf op Zegersloot ligt er al een tijdje. Budget om materiaal aan te schaffen, dankzij de vele sponsoren ook! Het wachten was op groen licht van de gemeente om te gaan bouwen. En die is nu gekomen. Even positief denken en ervanuit gaande dat de gemeente de kinderboerderijen de komende jaren voor wat de exploitatiekosten voldoende steunt, en wij duurzaam voort kunnen bestaan, starten we eerdaags met het aankopen van het materiaal. En dan beginnen maar! De afbeelding geeft in grove lijnen weer hoe het verblijf eruit komt te zien.

Zonder de bijdrages van de vele donateurs en mensen die een dier bij ons adopteren én onze sponsoren had dit niet gelukt. De volgende sponsoren schonken in 2018 een bedrag van €250 of meer voor dit konijnenverblijf: 

Zomerspektakel 2018 (€6.230)

ING Bank (€3.000)

Mijn Tafel (€1.857)

Braderiecomité van De Bron (€750) 

Vrijwilliger/Begunstiger (€500)

Basisschool de Rank (€343) 

Stichting Alphense Kringloop (€250)

Maar uiteraard elk bedrag, groot én klein is welkom. Wij zijn dan ook bijzonder blij met elke bijdrage!