• Geplaatst op vrijdag 28 april 2017

Nelis is niet meer...

Vandaag hebben we helaas Nelis, onze Fjord bij Zegersloot, in moeten laten slapen. Nelis is 35 jaar en 1 maand geworden, dus hoog bejaard! Bijna alle pony-verzorgers hebben vandaag afscheid kunnen nemen, wat uiteraard mooi maar ook heel moeilijk was (en is). Sommigen hebben meer dan 10 jaar heel liefdevol voor Nelis gezorgd!

Iedereen uit Alphen aan den Rijn, kende Nelis wel. Net als bekende Nederlanders had Nelis de eerste 23 jaar van haar leven een bijzonder baan. Elke zaterdag stond zij voor het orgel in het dorp en omdat 1 dag hard werken wel genoeg was voor deze dame stond zij de andere dagen van de week op kinderboerderij Zegersloot. Na 23 jaar trouwe dienst was het in 2010 tijd voor pensioen en nam de motor het over. 

De meeste kinderen herkenden haar al vanaf een afstandje. Nelis was altijd vriendelijk en iedereen aan het hek werd getrakteerd op een lekkere knuffel. Over knuffels gesproken, Nelis vond het ook heerlijk om haar neus tegen je aan te drukken wanneer zij net haar slobber aan het eten was. 

Ze zeggen wel eens hoe ouder hoe koppiger en dat was bij Nelis zeker het geval. Links was bij Nelis rechts en andersom, maar dat was gewoon een kwestie van omdenken, dan kwam alles goed.