• Geplaatst op vrijdag 16 augustus 2019

Geen overname of (tijdelijke) opvang en geen verkoop van (knaag)dieren

Regelmatig krijgen wij de vraag of wij konijnen, cavia’s, kippen of andere dieren kunnen opvangen. Hoewel het fijn is dat er gezocht wordt naar een andere eigenaar en dat deze huisdieren niet zomaar (bij ons) worden gedumpt, kunnen wij deze dieren geen nieuw huis bieden. Er zijn in de nabije omgeving voldoende asielen, opvangcentra en particulieren waar dieren een nieuw thuis kunnen krijgen of waar u uw nieuwe dier kunt vinden.

Ieder dier heeft aandacht, eten, verzorging en gepaste huisvesting nodig. Daar zijn wij met onze eigen dieren al druk genoeg mee. Wij onderhouden ons dierenbestand door rekening te houden met het aantal dieren, ziektes, bloedlijnen, specifieke (gedrags)kenmerken, wetgeving, kosten en eisen ivm subsidie. Uitbreiden met opvangdieren kan daardoor niet.

Daarentegen krijgen wij ook regelmatig de vraag of wij konijnen en cavia’s verkopen. Omdat er al zo ontzettend veel konijnen en cavia's zijn waar particulieren vanaf willen (die vervolgens op internet, in een opvang of over het hek belanden), vinden wij het niet meer verantwoord om daar extra dieren aan toe te voegen. Wij verkopen daarom dus geen konijnen en cavia’s meer.

Op zoek naar een opvangplek of wil je zelf een dier opvangen? Kijk dan eens op:

https://www.dierenbescherming.nl/in-jouw-buurt/dierenasielen

https://www.konijnenbelangen.nl/asielen.php?menu=asielen

https://www.stichtingcavia.nl/