• Geplaatst op zondag 1 oktober 2017

Dieren flink verwend bij het herfstfestijn

Afgelopen zondag werden de dieren op de Kinderboerderij Zegersloot extra verwend met groentetaarten. Elk jaar rond dierendag organiseert de kinderboerderij het herfstfestijn, waar de kinderen verse groente snijden en in taartvorm aanbieden aan de dieren. De varkens, koeien, schapen en geiten smikkelen er op los!

In het milde herfstweer werden 33 taarten in elkaar gezet. Naast de groentetaarten konden de kinderen ook viltstenen maken. Je wikkelt een mooie ronde steen in gekleurd wol, maakt het nat in olijfzeepwater en wrijft er op los. Doordat de wol hierdoor krimpt komt de wol mooi strak om de steen te zitten. Een leuke activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is! 25 kinderen namen een mooie steen mee naar huis. De wilgenteenvlechter Ineke was ook aanwezig en liet zien hoe je uit wilgentenen hele mooie manden en vlinders kan maken. Ook met wol weet zij wel raad en daar maakt zij mooie mutsen en kleden van. Als je ook benieuwd ben hoe je dat doet, kan je bij haar workshops volgen. Kijk voor het aanbod op www.wilgenteenvlechten.nl.

Bij het standje van de kinderboerderij kon je echte herfstproducten kopen: walnoten en pompoenen! Maar natuurlijk ook producten die we het jaarrond verkopen, zoals de eieren, honing en onze vernieuwde speurtocht.

Bezoekers dragen met hun deelname aan de activitviteiten en kopen van onze producten bij aan het onderhoud van de kinderboerderijen. De Stichting Alphense Kinderboerdeijen is heel blij met de opkomst en deelname, want zonder uw bijdrage kunnen zij de dieren niet verzorgen. Bent u benieuwd hoe u uw steentje kan bijdragen aan de kinderboerderijen in de gemeente? Kijk dan op www.kinderboerderijenalphen.nl. Zij hebben u hard nodig!