• Geplaatst op woensdag 24 mei 2017

De schapen zijn geschoren!

Afgelopen zondag, tijdens het schaapscheerdersfeest, en vandaag zijn de schapen van onze drie kinderboerderijen geschoren. Ze zullen vast blij zijn dat ze hun warme vachten kwijt zijn, zeker nu het warm weer wordt de aankomende dagen.

Tijdens het schaapscheerdersfeest is het grootste deel van de schapen bevrijd van hun vacht. Het was een prachtige dag, met een mooie opkomst van maar liefst 1351 bezoekers! Daar zijn wij heel blij mee, want we hebben nu een mooi bedrag waar wij de kinderboerderij weer draaiende kunnen houden.

Naast het schapen scheren konden de kinderen zich vermaken op de skelters, springkussen en bij de ballonnenclown. De boombewerkkunstenaars lieten zien hoe je uit een stam een mooie totempaal met o.a. een varken, haan en uil kan maken. Bij de kraampjes kon je terecht voor wat lekkers of een mooi souvenir.

Vandaag werden de laatste schapen geschoren, onder het toeziend oog van maar liefst 12 groep-3 leerlingen van 10 verschillende scholen. Zij deden mee aan het Natuur en Milieu Educatie programma van Avifauna: https://www.avifauna.nl/educatie-aanbod/schapenscheerderfeest/. Zij leerden ook hoe je de wol spint en een kleedje weeft van wol.