Sfeerfoto De Contactweide
  • Geplaatst op zondag 2 september 2018

Contactweide in Boskoop helaas beperkt open. Help jij door je aan te melden als vrijwilliger?

Nadat de gemeente in 2015 vroeg of wij als Stichting Alphense kinderboerderijen het beheer van de Contactweide vanaf 2016 wilden overnemen, hoefden wij hier niet lang over na te denken. Met veel enthousiasme zijn we hieraan begonnen. Het beheer van de Contactweide past goed binnen onze doelstellingen en het is een leuke kinderboerderij met een mooi gebouw nabij een grote woonwijk en scholen. Maar het lukt ons niet om de boerderij regelmatig open te houden. De kinderboerderij is nu open op woensdag- en vrijdagmiddag. Meer open kan alleen met meer vrijwilligers.

In de afgelopen jaren kregen we op de Contactweide een aantal tegenvallers. Met de vergoeding die we krijgen van de gemeente kunnen we een van onze drie professionele beheerders net zoveel inzetten op de Contactweide als op de andere twee boerderijen. We zijn, net als op de andere twee boerderijen, voor voldoende uren dierverzorging en om open te kunnen zijn voor het publiek wel afhankelijk van veel zelfstandig werkende vrijwilligers. Het aantal vrijwilligers op de contactweide was na de overdracht al te weinig en ondanks oproepen in de lokale krant en op Facebook en het huis aan huis verspreiden van folders zijn er nog steeds veel te weinig vrijwilligers om de boerderij goed te kunnen beheren. Ter vergelijking, de twee andere kinderboerderijen kunnen open zijn door de inzet van bijna 100 vrijwilligers, op de Contactweide hebben we er nu nog maar 3 terwijl dat er ongeveer 20 zouden moeten zijn.

Met veel kunst en vliegwerk is het gelukt het bijna drie jaar vol te houden, maar nu is de rek eruit. Daar komt nog bij dat door de dijkverzwaring en een uitbraak van botulisme we het dierbestand tijdelijk hebben moeten minderen en ze noodgedwongen op de andere boerderijen laten logeren.

Maar we geven het niet op en willen graag binnen enkele maanden vaker en regelmatiger open zijn voor bezoekers, ook willen we heel graag de dieren weer terug kunnen laten gaan zodat u weer een leuke een aantrekkelijke kinderboerderij kunt bezoeken.

Gaat u ons daarbij helpen?Werkt u graag enkele uren per maand of per week met dieren en vindt u het leuk de hekken te openen voor het Boskoopse publiek. Dan bent u van harte welkom.

U kunt daarvoor contact opnemen met Nanouk Knape zij coördineert alle vrijwilligers ook voor de andere twee kinderboerderijen en staat te popelen om met u een afspraak te maken.

Bel haar gerust op 06-12082336 of mail info@kinderboerderijalphen.nl

Zonder u kunnen wij het niet!